Verkstadsbolaget förväntas återhämta sig nästa år enligt Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Verkstadsbolaget förväntas återhämta sig nästa år enligt Analysguiden

Verkstadsbolaget

Analysguiden bedömer att verkstadsbolaget Finepart kommer att återhämta sig först under nästa år. Detta framgår av en uppdragsanalys där det motiverade värdet sänks till 2,6 kronor (3,9) under basscenariot.

Under det senaste kvartalet presenterade Finepart sin Q3-rapport, där de visade på en betydande minskning i försäljningen och en vändning till ebitda-förlust på -2,6 miljoner kronor (2,3).

Utmanande marknad

Orsaken till detta ligger i en utmanande marknad där kundprojekt har pausats eller skjutits upp. Hittills i år har Finepart levererat två Finecutsystem, varav ett under det tredje kvartalet. Efter periodens slut har de också meddelat om ett besparingsprogram.

"På grund av försämrade marknadsutsikter på kort sikt har vi uppdaterat våra finansiella estimat, där vi förväntar oss en återhämtning under 2024 och 2025. Med tanke på detta har vi valt att fokusera på 2024 och uppdaterat våra värderingsintervall i alla tre scenarion", skriver Analysguiden.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Om Finepart

Finepart är ett bolag från Sverige och listat på Spotlight. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 1085st ägare hos Avanza samt 278st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Finepart Sweden utvecklar maskiner för tillverkning av diverse industriella komponenter. En stor del av produktutbudet består av precisionsmaskiner som säljs under olika varumärken. Maskinerna är konstruerade för att hantera både enkla och komplexa beskärningar. FinePart Swedens verksamhet återfinns idag på en global marknad. Huvudkontoret ligger i Bollebygd.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Finepart

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Finepart

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.