Viktigaste indexen oförändrade på Wall Street
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Privatekonomi

Viktigaste indexen oförändrade på Wall Street

Viktigaste

New York-börsen ledande index flyttade sig knappt märkbart på måndagen. Handeln var avvaktande inför flera viktiga statistikrapporter som publiceras i USA i veckan.

New York-börsen ledande index flyttade sig knappt märkbart på måndagen. Handeln var avvaktande inför flera viktiga statistikrapporter som publiceras i USA i veckan.

På onsdag kommer en uppdatering av inflationen i konsumentledet, siffror som avser mars månad. Senare i veckan väntas statistik över inflationen i producentledet och även hushållens förväntningar när det gäller framtida prishöjningar.

Frågan som investerarna ställer sig är hur inflationssiffrorna påverkar centralbanken Federal Reserve och dess vilja att sänka styrräntan. Wall Street-handlarna tror nu att det är ungefär 50 procents chans att en första sänkning sker i juni. För en månad sedan ansåg de att sannolikheten var över 70 procent.

Börsens breda S&P 500-index, Dow Jones industriindex och tekniktunga Nasdaqs kompositindex – alla stängde de oförändrade på handelsveckans första dag.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt