Viktväktarna avslutar samarbetet med Cheffelo
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Viktväktarna avslutar samarbetet med Cheffelo

Viktväktarna

E-handelsbolaget Cheffelo och Viktväktarna meddelar att de avslutar sitt samarbete på den svenska marknaden. Beslutet, som träder i kraft vid årsskiftet, är en del av Viktväktarnas omvärdering av sin licensverksamhet.

  • Samarbetet avslutas vid årsskiftet 2024.
  • Viktväktarna omvärderar sin licensverksamhet.
  • Linas Matkasse har varit exklusiv partner sedan september 2023.

Bakgrund till beslutet

Cheffelo och Viktväktarna, som har samarbetat genom varumärket Linas Matkasse sedan 2022, meddelade nyligen att deras partnerskap kommer att upphöra vid årsskiftet. Detta beslut är en del av Viktväktarnas ägare WeightWatchers strategi att se över sin licensverksamhet.

Brenda McNulty, Head of Product and Licensing på Viktväktarna, kommenterade beslutet: "På grund av förändringar i vår företagsstrategi gällande licenser avslutar vi samarbetet med Linas i Sverige men vill tacka för deras professionalism och engagemang."

Effekter på Linas Matkasse

Samarbetet mellan Viktväktarna och Linas Matkasse har inneburit gemensam utveckling av recept, och dessa recept kommer att finnas kvar i Linas sortiment i ytterligare ett halvår. Linas Matkasse har dessutom varit exklusiv matkasse-partner till Viktväktarna i Sverige sedan september 2023.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Framtidsutsikter

Walker Kinman, vd på Cheffelo, ser ingen märkbar negativ påverkan på företagets framtida resultat i Sverige. "Samarbetet med Viktväktarna bidrog till inflödet av nya kunder under första kvartalet 2023 och till försäljningsökningen hos Linas under tredje kvartalet samma år men vi bedömer att det avslutade samarbetet inte kommer att ha märkbar påverkan på våra svenska resultat framöver, då marknaden har återhämtat sig och vi har gjort viktiga förbättringar av kundupplevelsen," säger Kinman.

Hos Börskollen följer vi noggrant utvecklingen och analyserar hur detta beslut kan påverka marknaden och framtida affärsmöjligheter för både Cheffelo och Viktväktarna i Sverige.

Börskollen om Cheffelo

Cheffelo är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CHEF på First North. Cheffelo verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 2152 st ägare hos Avanza samt 329 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Cheffelo erbjuder en prenumerationstjänst för middagsleveranser på den skandinaviska marknaden via sina varumärken: Linas Matkasse i Sverige, Godtlevertgruppen och Adams Matkasse i Norge, samt Retnemt i Danmark. Tjänsten inkluderar recept skapade av professionella kockar och lokala ingredienser som levereras direkt till privatkunders dörr. Företaget startade år 2008.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Cheffelo, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cheffelo

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Cheffelo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt