Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vill

Vill du ha en befordran? Tillbaka till kontoret med dig

Amazon har meddelat att anställda som fortsätter att jobba på distans i stor utsträckning riskerar att missa befordringsmöjligheter. Detta följer efter att företaget införde nya riktlinjer i maj som kräver att anställda spenderar minst tre dagar i veckan på kontoret. Uppgifterna har bekräftats av företagets talesperson, Brad Glasser.

Beslutet från Amazon, som blev ett av de stora företagen att anamma distansarbete under pandemin, har mött stark kritik från en del av dess anställda. Sedan de nya riktlinjerna meddelades i maj har det skett protester hos företagets huvudkontor i Seattle, Washington.

Återgång till kontorsarbete för befordring

Enligt ett internt meddelande som CNBC har tagit del av, riskerar anställda som fortsätter att jobba hemifrån att missa befordringsmöjligheter. Detta är i linje med företagets nya policy att kräva att anställda ska vara på kontoret minst tre arbetsdagar i veckan. CNBC rapporterar att de som inte följer dessa riktlinjer riskerar att påverkas negativt i sin karriärutveckling.

Detta rapporterar gp.se om.

Amazons talespersons kommentarer

Amazons talesperson, Brad Glasser, bekräftade uppgifterna och uttalade att företagets förväntningar är att de som är i linje för befordring följer företagets riktlinjer. "Som vilket bolag som helst förutsätter vi att personer som övervägs att befordras efterlever bolagets riktlinjer", säger han.

Amazon, som har över 350 000 anställda, har mötts av en kraftig reaktion från delar av sin arbetsstyrka. Det återstår att se hur denna kontroversiella policy kommer att påverka företagets arbetskraft och dess långsiktiga strategi för att hantera distansarbete efter pandemin.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Amazon

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.