Vill du ha en befordran? Tillbaka till kontoret med dig
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Vill du ha en befordran? Tillbaka till kontoret med dig

Vill

Amazon har meddelat att anställda som fortsätter att jobba på distans i stor utsträckning riskerar att missa befordringsmöjligheter. Detta följer efter att företaget införde nya riktlinjer i maj som kräver att anställda spenderar minst tre dagar i veckan på kontoret. Uppgifterna har bekräftats av företagets talesperson, Brad Glasser.

Beslutet från Amazon, som blev ett av de stora företagen att anamma distansarbete under pandemin, har mött stark kritik från en del av dess anställda. Sedan de nya riktlinjerna meddelades i maj har det skett protester hos företagets huvudkontor i Seattle, Washington.

Återgång till kontorsarbete för befordring

Enligt ett internt meddelande som CNBC har tagit del av, riskerar anställda som fortsätter att jobba hemifrån att missa befordringsmöjligheter. Detta är i linje med företagets nya policy att kräva att anställda ska vara på kontoret minst tre arbetsdagar i veckan. CNBC rapporterar att de som inte följer dessa riktlinjer riskerar att påverkas negativt i sin karriärutveckling.

Detta rapporterar gp.se om.

Amazons talespersons kommentarer

Amazons talesperson, Brad Glasser, bekräftade uppgifterna och uttalade att företagets förväntningar är att de som är i linje för befordring följer företagets riktlinjer. "Som vilket bolag som helst förutsätter vi att personer som övervägs att befordras efterlever bolagets riktlinjer", säger han.

Amazon, som har över 350 000 anställda, har mötts av en kraftig reaktion från delar av sin arbetsstyrka. Det återstår att se hur denna kontroversiella policy kommer att påverka företagets arbetskraft och dess långsiktiga strategi för att hantera distansarbete efter pandemin.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Amazon

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt