Vitt snus allt mer poppis – stark försäljningstillväxt för Haypp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Vitt snus allt mer poppis – stark försäljningstillväxt för Haypp

Vitt

Nikotinsäljaren Haypps aktie har ökat markant i värde tack vare företagets starka försäljningstillväxt de senaste åren. Trots smala marginaler i tillväxtfasen, finns förhoppningar om framtida vinster tack vare företagets starka position på den amerikanska marknaden, enligt en analys av Placera.

  • Haypps aktie har stigit kraftigt tack vare stark försäljningstillväxt.
  • Bolaget har en god position på den stora amerikanska marknaden.
  • Analys från Placera rekommenderar köp, trots volatilitet och risk.

Stark position på amerikanska marknaden

Haypp har lyckats etablera sig väl på den stora amerikanska marknaden, vilket ger hopp om framtida vinster. Trots att bolag i tillväxtfas vanligtvis har tunna marginaler, kan investerare förvänta sig förbättrade resultat i takt med att bolaget mognar.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Analyssajtens bedömning

Enligt Placera handlas Haypps aktie till en ev/ebit-multipel på 28 baserat på vinstprognosen för 2024, vilket sjunker till 18 för 2025 och 14 för 2026. Detta indikerar att marknaden förväntar sig ökade vinster under de kommande åren.

För investerare som inte har något emot risk och volatilitet, och som är intresserade av ett bolag med kraftig försäljningstillväxt, kan Haypp vara ett attraktivt alternativ. Analyssajten beskriver bolaget som ett unikt företag på en speciell marknad, vilket gör det till ett intressant val för den riskbenägna investeraren.

"Jag är helt klart ambivalent, vilket bör motivera en neutral inställning till aktien. Men bolaget har en unik position på en speciell marknad. Och det kryllar inte av börsbolag med dessa attribut. Köp", skriver Placeras analytiker i sin slutsats.

Hos Börskollen ser vi att Haypps fortsatta utveckling på den amerikanska marknaden kommer att vara avgörande för bolagets långsiktiga lönsamhet och aktiens framtida värde. Vi rekommenderar att följa bolagets framsteg noga.

Börskollen om Haypp Group

Haypp Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HAYPP på First North. Haypp Group verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 3023 st ägare hos Avanza samt 746 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Haypp Group är en återförsäljare av snus och nikotinpåsar. Försäljningen sker via e-handel under varierande varumärken. Utbudet inkluderar exempelvis tobaksfria nikotinpåsar och nikotinfritt snus. Kunderna är huvudsakligen privatpersoner runtom den globala marknaden. Störst närvaro återfinns inom Norden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Haypp Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Haypp Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Haypp Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt