Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Volvo

Volvo Car - Inför rapporten imorgon

Volvo Car släpper imorgon den 26 oktober sin kvartalsrapport och nedan summerar vi all relevant information som kan vara bra att ha koll på inför rapportsläppet – estimat, nyheter, analyser, riktkurser, data för blankningar och insynstransaktioner och mycket mer.

Om Volvo Car inför rapporten

Bolaget verkar inom Sällanköpsvaror-sektorn. Per idag den 25 oktober har bolaget 104499 ägare på Avanza och 34175 ägare hos Nordnet. Volvo Car är listat i Sverige på Large Cap.

Kursutveckling

Estimat inför rapporten

Inför rapporten finns det följande estimat att ta del av. Relationen mellan estimat och utfall brukar vara en viktig del i hur aktien reagerar på rapportutfallet så se till att ha en god bild över förväntningarna på rapporten.

DatumEstimat
24 oktVolvo Cars väntas redovisa 5 021 miljoner kronor i rörelseresultat - BloombergLäs mer

Estimat från användarna på Pinpoint estimates

Senaste nyheterna om Volvo Car

Nuvarande blankning i Volvo Car

Aktuell nivå av blankning kan vara bra att ha i bakhuvudet, då en snabb och kraftigt positivt rörelse för aktien i samband med rapporten mycket väl kan tvinga blankarna att täcka sina korta positioner, vilket brukar förstärka rörelsen på uppsidan (en så kallad "short squeeze".)

Senaste riktkurserna

Nedan kan du ta del av de senaste rekommendationerna och rikskurserna från diverse analyshus och banker. En stark rapport tenderar ofta att efterföljas av uppjusterade riktkurser vilket kan driva på kursen ytterligare (och vice versa).

DatumRekommendation och kommentar
18 oktGoldman Sachs höjer riktkursen för Volvo Cars till 38 kronor (36), upprepar sälj
10 oktCarnegie sänker riktkursen för Volvo Cars till 45 kronor (52), upprepar behåll
6 oktDNB sänker riktkursen för Volvo Cars till 44 kronor (48), upprepar behåll
5 oktSEB höjer riktkursen för Volvo Cars till 47 kronor (44), upprepar behåll
18 sepGoldman Sachs sänker riktkursen för Volvo Cars till 36 kronor (41), upprepar sälj

Senaste insynstransaktionerna

Här kan du se hur insiders har valt att agera i aktien inför rapporten.

DatumTypAnmälningsskyldigSumma
5 sepFörvärvRong Lu2 716 623 SEK
17 majFörvärvJames Rowan9 394 686 SEK
30 nov 2021FörvärvJonas Samuelson994 800 SEK
10 nov 2021AvyttringGeely Sweden Holdings AB2 999 999 969 SEK
8 nov 2021Lån återgång ökningGeely Sweden Holdings AB0 SEK
4 nov 2021FörvärvHåkan Samuelsson12 455 000 SEK
3 nov 2021FörvärvDiarmuid oconnell70 315 SEK
3 nov 2021FörvärvDiarmuid oconnell70 312 SEK
3 nov 2021FörvärvDiarmuid oconnell70 312 SEK
3 nov 2021FörvärvLone Schroder1 462 450 SEK
3 nov 2021FörvärvLone Schroder1 462 450 SEK
3 nov 2021FörvärvLone Schroder1 462 450 SEK
3 nov 2021FörvärvBetsy Atkins562 494 SEK
2 nov 2021FörvärvAnna- Margitin Blomberg29 998 SEK
2 nov 2021FörvärvArkadiusz Nowinski838 102 SEK

Verksamhetsbeskrivning

Volvo Cars är en global biltillverkare. Bolaget fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, med särskilt fokus på helt elektriska bilar. Utöver huvudverksamheten erbjuds andra nya mobilitetstjänster och diverse leasing- och finansieringsmöjligheter. Volvo Cars grundades i Göteborg 1927.

Läs mer om Volvo Car

Klicka dig gärna vidare till vår bolagssida för Volvo Car för att ta del av mer aktuell information!

Tips: Vi kan också rekommendera att ladda ner vår populära app där du kan skapa en bevakning för bolaget och då automatiskt få pushnotis vid rapportsläpp men även efterföljande nyheter som uppdaterade analyser, riktkursrevideringar, insynstransaktioner och mycket mer – dessutom helt gratis!

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Volvo Car

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Volvo Car

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.