Volvo Cars optimistisk kring elmotorer men ser utmaningar med solid-state-batterier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Volvo Cars optimistisk kring elmotorer men ser utmaningar med solid-state-batterier

Volvo

Volvo Cars vd, Jim Rowan, uttrycker positiva förväntningar på framtidens elmotorer men är mer försiktig när det kommer till utvecklingen av solid-state-batterier. Detta framkom under en intervju med CNBC Squawk Box Europe där han delade sina tankar om företagets framtidsplaner och utmaningar.

Rowan beskriver den tekniska utvecklingen kring elmotorer som en "otrolig förbättring". Detta bådar gott inför Volvo Cars ambition att bli ett helt elektrifierat bolag till år 2030. Han menar att denna utveckling inte bara kommer att förbättra bilarnas prestanda, utan också bidra till en mer hållbar framtid.

Skepsis kring solid-state-batterier

Trots optimismen kring elmotorns potential, uttrycker Rowan viss skepsis mot solid-state-batterier. "Min personliga åsikt är att solid state fortfarande ligger några år fram i tiden, men vi är naturligtvis involverade i forskning och utveckling kring detta", säger han.

Solid-state-batterier beskrivs av det amerikanska energidepartementet som ”ett energitätare och säkrare alternativ till litiumjonbatterier som för närvarande används i elfordon (EV) och andra bärbara enheter". Trots detta menar Rowan att teknologin ännu inte är mogen för massproduktion.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Volvo Cars framtidsvision

Volvo Cars har som mål att bli ett helt elektrifierat bolag år 2030. Trots utmaningar med batteriteknologin ser Rowan positivt på framtiden och tror på företagets förmåga att navigera framåt i den snabbt föränderliga bilindustrin.

Om Volvo Car

Volvo Car är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 104499st ägare hos Avanza samt 34175st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Volvo Cars är en global biltillverkare. Bolaget fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, med särskilt fokus på helt elektriska bilar. Utöver huvudverksamheten erbjuds andra nya mobilitetstjänster och diverse leasing- och finansieringsmöjligheter. Volvo Cars grundades i Göteborg 1927.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Volvo Car

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Volvo Car

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt