Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Volvo

Volvo Cars optimistisk kring elmotorer men ser utmaningar med solid-state-batterier

Volvo Cars vd, Jim Rowan, uttrycker positiva förväntningar på framtidens elmotorer men är mer försiktig när det kommer till utvecklingen av solid-state-batterier. Detta framkom under en intervju med CNBC Squawk Box Europe där han delade sina tankar om företagets framtidsplaner och utmaningar.

Rowan beskriver den tekniska utvecklingen kring elmotorer som en "otrolig förbättring". Detta bådar gott inför Volvo Cars ambition att bli ett helt elektrifierat bolag till år 2030. Han menar att denna utveckling inte bara kommer att förbättra bilarnas prestanda, utan också bidra till en mer hållbar framtid.

Skepsis kring solid-state-batterier

Trots optimismen kring elmotorns potential, uttrycker Rowan viss skepsis mot solid-state-batterier. "Min personliga åsikt är att solid state fortfarande ligger några år fram i tiden, men vi är naturligtvis involverade i forskning och utveckling kring detta", säger han.

Solid-state-batterier beskrivs av det amerikanska energidepartementet som ”ett energitätare och säkrare alternativ till litiumjonbatterier som för närvarande används i elfordon (EV) och andra bärbara enheter". Trots detta menar Rowan att teknologin ännu inte är mogen för massproduktion.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Volvo Cars framtidsvision

Volvo Cars har som mål att bli ett helt elektrifierat bolag år 2030. Trots utmaningar med batteriteknologin ser Rowan positivt på framtiden och tror på företagets förmåga att navigera framåt i den snabbt föränderliga bilindustrin.

Om Volvo Car

Volvo Car är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 104499st ägare hos Avanza samt 34175st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Volvo Cars är en global biltillverkare. Bolaget fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, med särskilt fokus på helt elektriska bilar. Utöver huvudverksamheten erbjuds andra nya mobilitetstjänster och diverse leasing- och finansieringsmöjligheter. Volvo Cars grundades i Göteborg 1927.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Volvo Car

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Volvo Car

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.