Volvo Cars ordförande dissar årsstämman – för tredje året i rad
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Volvo Cars ordförande dissar årsstämman – för tredje året i rad

Volvo

Li Shufu, styrelseordförande för Volvo Cars, kommer inte att närvara fysiskt på företagets årsstämma för tredje året i rad. Hans frånvaro har mötts av kritik och Aktiespararna uttrycker oro över hans bristande deltagande i styrelsemöten. Li kommer istället att delta via länk.

  • Li Shufu, styrelseordförande i Volvo Cars, kommer för tredje gången på raken att delta digitalt på årsstämman.
  • Aktiespararna uttrycker kritik mot hans frånvaro samt hans bristande deltagande i styrelsemöten.

Li Shufu, som också är grundare av Geely, den största ägaren i Volvo Cars med 78,65 procent, har fått kritik för sin återkommande frånvaro vid årsstämmorna. Sverre Linton, chefsjurist på Aktiespararna, uttrycker sin besvikelse över Shufus avsaknad av ambition att närvara vid stämmorna och menar att det skadar förtroendet för honom.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Frånvarande vid styrelsemöten

Ännu allvarligare enligt Linton är Shufus bristande närvaro vid styrelsemöten. Av tolv möten förra året deltog Shufu endast vid fem, enligt företagets årsredovisning. "Det ger bilden av en frånvarande huvudägare", säger Linton.

Vi på Börskollen följer utvecklingen och kommer att hålla er uppdaterade om eventuella förändringar i ledarskapet för Volvo Cars.

Börskollen om Volvo Car

Volvo Car är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VOLCAR B på Large Cap. Volvo Car verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 102929 st ägare hos Avanza samt 33444 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Volvo Cars är en global biltillverkare. Bolaget fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, med särskilt fokus på helt elektriska bilar. Utöver huvudverksamheten erbjuds andra nya mobilitetstjänster och diverse leasing- och finansieringsmöjligheter. Volvo Cars grundades i Göteborg 1927.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Volvo Car, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Volvo Car

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Volvo Car

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt