Volvo kör om Tesla – här är Sveriges mest populära bilar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Volvo kör om Tesla – här är Sveriges mest populära bilar

Volvo

Volvo XC60 har återtagit förstaplatsen som Sveriges mest registrerade bilmodell och petat ner Tesla Model Y. Volvo har även gått om Tesla som största elbilsmärke i Sverige, tack vare framgången med sin nya elbil EX30. Detta markerar en betydande förändring på den svenska bilmarknaden.

  • Volvo XC60 är nu Sveriges mest registrerade bilmodell under 2024.
  • Volvo har gått om Tesla som största elbilsmärke i Sverige.
  • Elbilsmarknaden i Sverige har tappat 21 procent i nyregistreringar.

Volvo tar tillbaka ledningen

Under maj månad har Volvo XC60 seglat förbi Tesla Model Y och blivit Sveriges mest nyregistrerade bilmodell. Det rapporterar motorsajten Carup. Enligt Car.info har 5663 Volvo XC60 registrerats hittills i år, jämfört med 5067 Tesla Model Y. Detta representerar en vändning för Volvo, som förlorade förstaplatsen till Tesla förra året när Tesla Model Y blev Sveriges mest sålda bilmodell.

Volvo lägger dessutom beslag på övriga platser på topp 5-listan med XC40, V60 och EX30.

Förändringar på elbilsmarknaden

Volvo har inte bara återtagit positionen som den mest registrerade bilmodellen, utan har även blivit Sveriges största elbilsmärke, skriver Carup. Den nya elbilen Volvo EX30 har registrerats i nästan lika många exemplar som Tesla Model Y under maj. Samtidigt visar siffror att elbilsmarknaden i Sverige har gått tillbaka med 21 procent i nyregistreringar hittills i år, medan laddhybrider som Volvo XC60 har behållit sina positioner.

Framtiden för Tesla och Volvo

Trots Volvos framgångar finns det fortfarande en chans för Tesla att återta ledningen. Tesla är kända för att öka sina leveranser i slutet av varje månad, vilket kan påverka den totala statistiken. Samtidigt står bilmarknaden inför andra utmaningar, såsom den pågående strejken där Seko försöker stoppa alla leveranser av registreringsskyltar.

Vi på Börskollen följer noga utvecklingen på bilmarknaden och kommer att fortsätta rapportera om de senaste förändringarna och trenderna. Håll utkik för uppdateringar om hur Volvo och Tesla fortsätter att konkurrera om förstaplatsen i Sverige.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt