Wall Street fortsätter klättra till nya rekord
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Wall Street fortsätter klättra till nya rekord

Wall

Kvartalsrapporterna fortsätter visa bättre vinster än väntat, och den här gången agerade mediekoncernen Disney draglok. Ännu en rekorddag kan läggas till handlingarna på USA-börsen.

Breda S&P 500-index steg 0,1 procent, Dow Jones industriindex 0,1 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex 0,2 procent.

Det innebar att S&P 500 ännu en gång stängde på en ny rekordnivå, liksom flera gånger tidigare i år.

S&P 500 stängde strax under drömgränsen 5 000 punkter, på 4 998 punkter, och har gått 4,8 procent plus under året.

Under handelsdagen gick indexet för första gången hittills upp över gränsen, och toppade på 5 000,4 punkter, men föll sedan tillbaka igen.

Mediekoncernen Disney kvartalsrapporterade på onsdagen, och resultatet togs, milt uttryckt, emot med glädje av analytikerna. Aktien klättrade 11,5 procent.

Det brittiska elektronikföretaget Arm Holdings, som noterades i USA i fjol, rusade 47,9 procent efter en rapport som glänste både i fråga om vinst och framtidsutsikter.

Av de företag på S&P 500-indexet – med de största börsnoterade bolagen i USA – som hittills öppnat sina böcker under rapportsäsongen har 77 procent slagit marknadens vinstförväntningar, och 68 procent har överträffat förväntad försäljning.

– Sammantaget, vad gäller känslan, har det gjort det möjligt för marknaden att fortsätta nå nya höjder, säger Michael Arone, chefsstrateg på analysfirman State Street Global Advisors till CNBC.

En av de stora förlorarna var betaltjänstföretaget Paypal som efter en rapport som mottogs med avsevärd beska rasade 11,2 procent

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arm

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.