Wall Street-enkät: Så låg är nu risken för amerikansk recession
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Wall Street-enkät: Så låg är nu risken för amerikansk recession

Wall

Framtidsutsikterna för den amerikanska ekonomin har förbättrats, med en minskad sannolikhet för recession, enligt en ny enkät utförd av Wall Street Journal. Prognosen för ekonomisk tillväxt har även förbättrats, med en förväntad inflationsjusterad tillväxt om 1,4 procent för det tredje kvartalet 2024.

  • Risken för recession i USA har minskat till 29 procent, från 39 procent i januari, enligt ekonomer som svarat på Wall Street Journals enkät.
  • Endast 10 procent av de tillfrågade ekonomerna förväntar sig minst ett kvartal med negativ tillväxt under de kommande 12 månaderna, en betydande minskning från 33 procent i januari.

Undersökningen utförd av Wall Street Journal visar att ekonomer har fått en mer positiv syn på den amerikanska ekonomin. Sannolikheten för en recession har minskat betydligt sedan början av året, från 39 procent i januari till 29 procent nu.

Förbättrade tillväxtutsikter

Tillväxtprognosen har också förbättrats. Ekonomerna förväntar sig nu en inflationsjusterad tillväxt på 1,4 procent för det tredje kvartalet i år, jämfört med en tidigare förväntad tillväxt på under 1 procent för de tre första kvartalen av 2024. Detta är ett tydligt tecken på att ekonomin är på rätt väg mot återhämtning.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Minskat antal negativa tillväxtkvartal

Antalet ekonomer som tror att USA:s ekonomi kommer att uppleva minst ett kvartal med negativ tillväxt under de kommande tolv månaderna har också minskat drastiskt. Endast 10 procent av de tillfrågade ekonomerna förväntar sig detta scenario, jämfört med 33 procent i januari.

På Börskollen fortsätter vi att följa utvecklingen av den amerikanska ekonomin och dess inverkan på de globala finansmarknaderna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt