Wall Street tillbaka på gott humör
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Wall Street tillbaka på gott humör

Wall

Dagen efter plötsliga kursfall under handelns sista timmar var New York-börsen tillbaka på plus igen. Men marknaden är lättrörlig och svårbedömd.

Breda S&P 500-index steg 0,9 procent, Dow Jones industriindex 1,2 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex 0,5 procent.

Wall Street är på väg att stänga dörren bakom sig till ännu ett starkt kvartal. Sedan slutet av oktober i fjol har exempelvis S&P 500 skjutit i höjden med 25 procent.

Det har varit en tid som i mycket varit AI-driven och där stora, indextunga teknikbolag gått från klarhet till klarhet, både i fråga om vinster och aktieutveckling.

Men alla kurvor har sina hack. Den kanske största guldkalven av alla, halvledarjätten Nvidia, hade en dålig dag i New York på onsdagen och aktien föll 2,5 procent.

Många bedömare har även luftat oro över att marknaden allmänt förefaller överköpt.

En komplicerande faktor är enligt investeringsbanken Goldman Sachs att ett antal pensionsfonder kommer att sälja av aktier för ungefär 32 miljarder dollar för att balansera om sina portföljer vilket gör utvecklingen oförutsägbar.

Under tisdagen kom plötsliga kursrörelser nedåt strax före börsens stängning, vilket tyder på större kortsiktiga vinsthemtagningar.

– Vi såg några tidsmässigt konstiga åtgärder på aktiemarknaden igår, säger Matt Maley, marknadsstrateg på analysfirman Miller Tabak, till Bloomberg.

Med onsdagens uppgång har S&P 500 stigit 9,9 procent sedan årsskiftet.

Om det är över 10 procent efter torsdagens handel innebär det två kvartal i rad med tvåsiffrigt, vilket bara inträffat fem gånger sedan 1950.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nvidia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nvidia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt