Wall Street tycker till: Här finns vinnarna under 2024
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Wall Street tycker till: Här finns vinnarna under 2024

Wall

I en nyligen genomförd undersökning av CNBC, där 300 investerare, traders och kapitalförvaltare deltog, framkom det att 88 procent av de svarande ger Federal Reserve högt betyg för penningpolitiken under 2023. Undersökningen avslöjade också att finanssektorn väntas bli den största vinnaren under 2024 och att teknikjättarna inom S&P 500 väntas överprestera de övriga bolagen i indexet.

  • 88 procent av de svarande ger Federal Reserve högt betyg för deras penningpolitik under 2023.
  • Största vinnaren under 2024 väntas bli finanssektorn, enligt 35 procent av de svarande.
  • Teknikjättarna inom S&P 500 förväntas överprestera de övriga bolagen i indexet.

Federal Reserve får tummen upp för penningpolitiken

Federal Reserves arbete under 2023 har hyllats av en klar majoritet av de svarande i CNBC:s sista "Delivering Alpha Stock"-undersökning för året. 88 procent av de svarande gav Fed ett utmärkt eller bra betyg för penningpolitiken som förts. Detta är en förbättring från de 77 procent som tyckte samma sak när undersökningen gjordes för tre månader sedan.

Förväntningar inför 2024

Fed har inför 2024 flaggat för att det kommer att bli aktuellt med tre räntesänkningar. Mer än hälften av de svarande tror att den första sänkningen sker under andra kvartalet. Undersökningen visar också att 35 procent tror att finanssektorn kommer att bli den stora vinnaren under året.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Teknikjättarna väntas överprestera

De sju stora teknikjättarna inom S&P 500 väntas överprestera gentemot de övriga 493 bolagen i indexet, enligt 77 procent av de svarande. Favoriten är Microsoft där 44 procent säger att de skulle välja denna aktie först. Därefter följer Amazon och Nvidia med 24 respektive 12 procent.

Läs även: Undersökning: Här är finansprofilernas favoritbolag för 2024

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.