Walt Disney vann striden mot aktivistinvesterare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Walt Disney vann striden mot aktivistinvesterare

Walt

Amerikanska Walt Disney har triumferat över aktivistinvesteraren Trian Partners i en strid om utnämning av styrelsemedlemmar. Trian föreslog att Nelson Peltz och Jay Rasulo skulle väljas in, men båda förlorade mot Disneys befintliga kandidater. Samtliga av Disneys 12 föreslagna ledamöter valdes in.

  • Walt Disney besegrade aktivistinvesteraren Trian Partners i en strid om styrelseutnämningar.
  • Trians förslag, Nelson Peltz och Jay Rasulo, förlorade mot Disneys befintliga kandidater.
  • Alla Disneys föreslagna ledamöter blev valda in.

I striden om styrelseplatserna förlorade Peltz mot sittande ledamoten Maria Elena Lagomasino med en två-mot-en marginal, enligt uppgifter till CNBC. Förlustmarginalen för Rasulo, som var föreslagen att ersätta Michael Froman, var ännu större.

Stor aktieägaraktivitet vid röstningen

Ungefär 65 procent av aktieägarna röstade vid valet, en liten ökning jämfört med förra stämman 2023 då 63 procent röstade. Trian var inte den enda aktivistinvesteraren som försökte säkra representation i styrelsen. Även Blackwells gjorde ett försök, dock utan framgång.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Disney ser fram emot att fokusera på tillväxt

Walt Disney har kommenterat segern i ett pressmeddelande. "Jag vill tacka våra aktieägare för deras förtroende och tillit till vår styrelse och ledning. Med den distraherande striden nu bakom oss är vi angelägna om att fokusera 100 procent av vår uppmärksamhet på våra viktigaste prioriteringar: tillväxt och värdeskapande för våra aktieägare och kreativ excellens för våra konsumenter", säger VD Bob Iger.

På Börskollen följer vi fortsatt utvecklingen inom Walt Disney och hur företaget kommer att påverkas av denna viktiga styrelseförändring.

Börskollen om Walt Disney

The Walt Disney Company, är en global medie- och underhållningskoncern. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av tv, filmer och spel, som vidaresänds under egna kabel- och sändningsnät runtom den globala marknaden. Utöver huvudverksamheten driver bolaget även över ett flertal anläggningar där den mest kända inkluderar Disneyland. Bolaget grundades ursprungligen 1923 och har idag sitt huvudkontor i Burbank, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Walt Disney, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Walt Disney

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Walt Disney

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt