Warren Buffet avslöjar: 3 aktier att äga för evigt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Warren Buffet avslöjar: 3 aktier att äga för evigt

Warren

Warren Buffetts bolag Berkshire Hathaway har nyligen avslöjat tre aktier som de planerar att äga på obestämd tid. Dessa bolag bedöms ha breda ekonomiska "vallgravar" och förväntas generera stadiga kassaflöden framgent.

  • De tre "eviga" aktierna som Berkshire Hathaway planerar att behålla är Coca-Cola, American Express och Occidental Petroleum.
  • Bolagen har breda ekonomiska vallgravar och förväntas generera stadiga kassaflöden.

Enligt Warren Buffett, ordförande för Berkshire Hathaway, har dessa företag blivit globala varumärken som är viktiga för den värld vi lever i. Han berömmer deras framgångar inom sina respektive branscher och deras förmåga att generera konsekventa kassaflöden.

Coca-Cola

Först på listan över "eviga" aktier är Coca-Cola. Berkshire Hathaway äger cirka 9% av företagets utestående aktier. Coca-Cola är ett typiskt Warren Buffett-företag, med sina kända varumärken, lojala kundkrets och betydande kostnadsfördelar.

Företaget dominerar marknaden för kolsyrade drycker och genererar förutsägbara kassaflöden. Dessutom har företagets ledning skickligt underhållit en sund balansräkning och gjort kloka investeringar för att främja tillväxten. Morningstar sätter ett "fair value" på Coca-Colas aktie till $60 dollar.

Detta skriver Morningstar.

American Express

Den andra aktien som Berkshire Hathaway planerar att behålla på obestämd tid är American Express. Berkshire äger mer än 20% av företagets aktier. American Express har skapat en bred ekonomisk vallgrav genom sitt slutna nätverk.

Företaget utfärdar kreditkort, driver betalningsnätverk och underhåller en direktrelation med handlarna, vilket ger dem möjlighet att fånga hela den ekonomiska vinsten från en enda kreditkortsbetalning. På Morningstar värderar  dom American Express aktie till ett "fai value" på $190 dollar.

Occidental Petroleum

Den tredje och sista "eviga" aktien i Berkshire Hathaways offentligt handlade portfölj är Occidental Petroleum. Berkshire äger mer än 28% av företagets utestående aktier. Occidental Petroleum är en av världens största oberoende olje- och gasproducenter. Trots att företaget saknar en ekonomisk "vallgrav" likt de andra två bolagen, förväntas företagets ekonomi att fortsätta förbättras. Ett motiverat "fair value" ligger kring $56 dollar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Coca-Cola

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt