Whiskytillverkaren Mackmyra genomför nyemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Whiskytillverkaren Mackmyra genomför nyemission

Whiskytillverkaren

Whiskytillverkaren Mackmyra meddelar att de planerar att genomföra en företrädesemission för att säkra ett kapitaltillskott på 101,4 miljoner kronor.

Enligt ett pressmeddelande från företagets vd, Patrick Björsjö, har Mackmyra genomfört en omorganisation och kostnadsminskning för att stärka sin verksamhet. Nu fokuserar de på att optimera sin kapitalstruktur för att bli ännu mer effektiva framåt.

Detta skriver Nyemissioner.se om.

Mackmyra vill säkra kapital för att stärka verksamheten

Mackmyra, en ledande aktör inom whiskyproduktion i Sverige, meddelar att de planerar att genomföra en företrädesemission för att säkra ett kapitaltillskott på 101,4 miljoner kronor. Syftet med emissionen är att stärka företagets kapitalstruktur och säkerställa en mer effektiv verksamhet.

Enligt företagets vd, Patrick Björsjö, har Mackmyra genomfört en omorganisation och effektiv kostnadsminskning på kort tid. Nu ser de möjligheten att optimera sin kapitalstruktur för att ytterligare förbättra sin verksamhet. Detta kapitaltillskott kommer att bidra till att Mackmyra kan fortsätta att vara en framstående aktör inom whiskyindustrin.

Detaljer kring nyemissionen

  • Teckningsförbindelser från befintliga aktieägare samt personer ur styrelsen uppgår till cirka 26,4 MSEK, motsvarande cirka 26 procent av emissionen.
  • Bolaget har ingått garantiåtaganden genom Bottengaranti som sammanlagt uppgår till cirka 29,4 MSEK, motsvarande cirka 29 procent av emissionen.
  • Bolaget har även ingått Toppgaranti om cirka 2 MSEK, motsvarande cirka 2 procent av Företrädesemissionen. Toppgarantin kan tas i anspråk i den mån Företrädesemissionen inte blir tecknad till 20 706 922 units. Därutöver har Bolaget ingått Top-down-garantin om cirka 17,4 MSEK, motsvarande cirka 17,1 procent av Företrädesemissionen, med Bolagets största aktieägare Lennart Hero. Top-down-garantin kan tas i anspråk i den mån Företrädesemissionen inte fulltecknas.
Genom teckningsförbindelser, Bottengarantin, Toppgarantin samt Top-down-garantin är Företrädesemissionen därmed säkerställd till cirka 74,1 procent.

Vad är Mackmyra?

Mackmyra Svensk Whisky grundades 1999 och är Sveriges första maltwhiskytillverkare. Verksamheten bedrivs med tillverkning i Mackmyra Destilleri utanför Gävle, mognadslagring i Bodås, Fjäderholmen, Häckeberga och Smögen, buteljering och maltrökning i Rommehed utanför Borlänge, samt vid marknadskontoret i Stockholm. Mackmyras vision är att vara det naturliga valet för nya whiskyupplevelser. Huvudkontoret ligger i Gävle.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Mackmyra

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Mackmyra

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt