Wood: Tesla är världens största AI-projekt och om att investera i ett tema
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Wood: Tesla är världens största AI-projekt och om att investera i ett tema

Wood:

I en nyligen genomförd intervju går Cathie Wood, VD och grundare till Ark Invest, igenom sina synpunkter på tematiska investeringar och vilka områden hon tror kommer att vara dominerande framöver. Hon diskuterar bland annat utvecklingen av AI, elfordon och andra disruptiva teknologier, samt ger sin syn på risker och möjligheter inom dessa områden.

  • Cathie Wood tror på en mycket bra miljö för tematiska investeringar, trots svängningar på grund av fortsatt rädsla för inflation och räntor.
  • Enligt Wood är AI fortfarande i början av sin inverkan på företag och konsumenter, och kommer att fungera som en katalysator för innovation inom olika områden.
  • Elfordon kommer att stå för 70% av marknaden inom 5-10 år, med priset som den största anledningen till ökningen.

Tematiska investeringar och AI

I intervjun betonar Wood att tematiska investeringar, trots en tuff period under marknadsnedgången, fortfarande har en stark framtid. Hon förklarar att räntorna har nått sin globala topp och att de redan börjar sjunka globalt, vilket kommer att gynna tematiska investeringar.

När det gäller Artificiell Intelligens (AI), menar Wood att vi bara har börjat skrapa på ytan av dess potential. Hon jämför den nuvarande situationen med början av 90-talet och internets framväxt.

Hon tror också att AI kommer att fungera som en katalysator för innovation inom flera områden, såsom robotteknik, energilagring och blockkedjeteknik.

Elfordon och Bitcoin

Wood är också positiv till elfordon och tror att försäljningen kommer att öka dramatiskt, från ungefär 10 miljoner enheter 2023 till 74 miljoner 2030. Hon pekar på att priset på elfordon kommer att sjunka till mellan 20 000 och 25 000 dollar inom de närmaste 5-10 åren, vilket kommer att vara den största anledningen till ökningen.

Wood, som varit en tidig användare av Bitcoin, tror att den kommande Bitcoin-halveringen kommer att generera mer publicitet och leda till en solid uppskattning av värdet på Bitcoin, trots volatiliteten enligt intervjun i Morningstar-.

Att investera i teman och risker det medför

Enligt Wood har den största risken för tematiska investeringar och innovation, de stigande räntorna, redan passerat. Hon tror att innovation och temabaserade strategier klarade sig bra under denna period och att vi nu befinner oss på andra sidan av den.

Wood tror att framöver kommer tillväxttakten att vara långsiktig, med potentiellt snabb tillväxt som accelererar när AI verkligen katalyserar eller accelererar innovationstakten.

Vi på Börskollen ser fram emot att följa utvecklingen av de trender Wood lyfter fram och hur de kommer att påverka marknaden och investeringsstrategier framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt