Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ABN Amro rekryterar teknikchef från Commerzbank

Nederländska storbanken ABN Amro avser att tillsätta Carsten Bittner som ny innovations- och teknikchef med start 1 januari 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bittner är idag teknikchef på tyska Commerzbank. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt med ABN Amro. Innan han kan ta uppdraget måste han först godkännas av ECB samt ABN Amros aktieägare vid en extrastämma.

"Jag ser mycket fram emot Carsten Bittners ankomst. Carsten är en auktoritet när det gäller IT- och innovationsstrategier och har en gedigen erfarenhet som ledare i komplexa kommersiella organisationer under förändring. Han kommer att vara central för ABN Amros strategi att bli en personlig bank i en digital tidsålder med starkt fokus på våra kunder”, säger ABN Amros vd Robert Swaak.

https://www.globenewswire.com/news-release/2022/09/26/2522159/0/en/ABN-AMRO-intends-to-appoint-Carsten-Bittner-as-Chief-Innovation-Technology-Officer.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt