Nyhet

Acconeer

Acconeer ökar omsättningen rejält - sålde rekordmånga sensorer i Q4

Radarsensorbolaget Acconeer ökade omsättningen ordentligt under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan, detta dock från låga nivåer. Lika bra gick det inte för vinsten då nettoförlusten ökade och blev något större än tidigare.

Omsättningen steg 170 procent till 8,1 miljoner kronor (3). Bolaget sålde ett rekordstort antal sensorer, 159 280 stycken, och 10 224 moduler såldes.

Bruttomarginalen blev 72 procent (70).

Resultatet efter skatt blev -17,3 miljoner kronor (-15,5).

Resultat per aktie hamnade på -0,74 kronor (-0,66).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -14 miljoner kronor (-12,7).

- Vi fick vår första volymorder för bilbranschen och lanserade en kund i segmentet robotgräsklippare, båda nya användningsfall för oss. Dessutom ökar antalet kundlanseringar i snabb takt, och vi har en mycket stark pipeline för lanseringar i 2022. Därför höjer vi nu vårt mål för kundlanseringar från fem till tio per kvartal, säger vd Lars Lindell.

Acconeer, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning8,13170,0%
Nettoresultat-17,3-15,5
Resultat per aktie, kronor-0,74-0,66
Kassaflöde från löpande verksamhet-14-12,7


http://media.finwire.com/media/FWS006F03F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acconeer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acconeer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt