Nyhet

Acconeers ledning har köpt aktier genom utnyttjande av optionsprogram

Radarsensorbolaget Acconeers ledning, däribland fyra personer i koncernledningen, har tecknat aktier i teckningsoptionsprogrammet för 2019/2022.

Bland tecknarna återfinns vd Lars Lindell, COO Mikael Egard, marknads- och kommunikationschefen Anna Aleryd och Head of Product Management Mikael Rosenhed.

Lars Lindell och Anna Aleryd har nettoökat sitt ägande medan Mikael Egard och Mikael Rosenhed har sålt lika många aktier som de har köpt. Totalt såldes aktier för cirka 8,6 miljoner kronor för att delvis täcka skatteeffekter samt kostnaderna för att teckna aktierna.

Om samtliga aktier tecknas inom ramen för optionsprogrammet kommer Acconeer att tillföras 17,6 miljoner kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acconeer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acconeer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt