Nyhet

Ackman:

Ackman: 'Mer aggressiv Fed eller marknadskollaps enda sättet att stoppa inflationen'

Enligt Bill Ackman, som ligger bakom hedgefonden Pershing Square, krävs det högre räntor eller en marknadskollaps för att stoppa inflationen. Det skriver CNBC.

"Det finns inga utsikter för en väsentlig minskning av inflationen om inte Fed höjer räntan aggressivt eller om aktiemarknaden kraschar, vilket leder till en ekonomisk kollaps och förstörelse av efterfrågan", skrev Ackman i en rad tweets på tisdagen.

Enligt Ackman krävs det rejäla tag från Fed. Om det inte blir så kommer marknaden själv att göra jobbet.

"Om Fed inte gör sitt jobb kommer marknaden att göra Feds jobb, och det är vad som händer nu. Det enda sättet att stoppa dagens rasande inflation är med en aggressiv penningpolitisk åtstramning eller med en kollaps i ekonomin", skrev Ackman.

Vidare tror Ackman att marknaden kommer stiga igen så fort investerare fått tillbaka förtroendet över att inflationen inte kommer stiga mer.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt