Affärsvärlden avråder från att teckna noteringsaktuella Beammwave
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Affärsvärlden avråder från att teckna noteringsaktuella Beammwave

Affärsvärlden

Beammwaves produkt ska ta fram den fulla potentialen i 5G. Produkten bygger på forskning från Lunds Tekniska Högskola. Kan förhoppningsbolaget ta steget från akademin till kommersialisering, frågar sig Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Beammwave utvecklar en antennteknik som digitalt kan rikta signalen, vilket kraftigt ökar kapaciteten. Bolaget genomför nu en nyintroduktion på First North med första handelsdag den 11 mars.

Tidningen hittar tre varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om lång väntetid, aktien börjar handlas 14 dagar efter sista anmälningsdag. Den andra flaggan avser tveksamma incitament, där bolaget använder G&W som finansiell rådgivare och certified adviser. Samtidigt äger G&W aktier i Beammwave. Den tredje flaggan gäller bristfällig information i prospektet.

"Teknologin ter sig som intressant för en lekman. Med avsaknad av både kunder och en färdig produkt samt med risk för förseningar tror Affärsvärlden att investerare gör rätt i att inte teckna denna nyintroduktion", skriver tidningen i sin slutsats och ger en tvåa i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BeammWave

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BeammWave

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt