Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden avstår från noteringsaktuella Arctic Blue Beverages

Finländska Arctic Blue Beverages tillverkar och säljer ginprodukter. Bolaget behöver pengar till en expansion och söker därför notering på First North. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen. Aktien ska börja handlas den 12 maj.

Tidningen hittar tre varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om hög emissionskostnad, bolaget betalar 3,7 miljoner kronor i emissionskostnader, motsvarande 13,2 procent av erbjudandet. Den andra flaggan handlar om framtida kapitalbehov, där det saknas en mer utförlig beskrivning av det långsiktiga finansieringsbehovet. Den tredje flaggan handlar om bristfällig information, där prospektet saknar en kassaflödesanalys.

"Det finns intressant potential i Arctic Blue Beverages, men expansionen sker på en konkurrensutsatt och reglerad marknad vilket lär kosta på i både tid och kapital. Om satsningarna misslyckas eller fördröjs finns det risk för att bolaget behöver hitta en ny finansiering. Vi avstår från att teckna Arctic Blue Beverages", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Arctic Blue Beverages

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Arctic Blue Beverages

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt