Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för noteringsaktuella Buyersclub

Buyersclub kombinerar en e-handelsplats med en egen köpklubb som genererar stabila medlemsavgifter. Satsningen har lovande inslag men också en bra bit kvar till lönsamhet. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Aktien ska noteras på First North med första handelsdag den 20 juni. Teckningskursen är 8,70 kronor per aktie.

Tidningen hittar inga varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner.

Affärsvärlden bedömer att idén med en medlemsklubb för e-handel verkar lovande liksom att Buyersclub byggt upp en medlemsbas som genererar över 10 miljoner kronor i löpande avgifter. Det har dock skett under förluster och stundtals genom produktförsäljning som gjorts till negativ bruttomarginal.

"Samtidigt ska sägas att siffrorna nu ser ut att gå åt rätt håll. Bruttomarginalen ökar och förlusten dämpades 2021. Under 2022 ser bolaget ut att ta ett rejält tillväxtsprång om man extrapolerar det starka första kvartalet. I så fall ser uppsidan ut att vara bra nog för att investera i den här typen av bolag. Så vi vill inte helt avråda från att teckna, men börsklimatet är inte det bästa för olönsamma tillväxtbolag för närvarande och vi hade gärna sett något mer kvartal på den nya tillväxttrenden för att ge grön lampa", skriver tidningen i sin slutsats och landar i ett neutralt råd.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Sweden BuyersClub

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Sweden BuyersClub

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt