Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger köpråd för norska vätgashoppet Nel för mer riskbenägna

Norska vätgasbolaget Nel kan mycket väl visa sig bli en stor vinnare om utbyggnaden av miljövänlig vätgas blir så kraftig som vissa bedömare tror. Det gör att aktien lockar, trots de höga förlusterna just nu. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 67 procent i aktien.

"Vi ser chanserna för att det lossnar försäljningsmässigt samtidigt som marginalerna rör sig i rätt riktning som tillräckligt goda för att se Nel-aktien som intressant. Finansieringsfrågan bör i sådant fall inte bli något större bekymmer för aktieägarna även om tiderna för att ta in kapital för tillfället har blivit surare. Osäkerheten är hög, men den mer riskbenägna investeraren som söker exponering mot en möjlig kommande vätgasboom kan överväga en post i Nel. Under de premisserna blir rådet köp", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NEL

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NEL

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt