Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger säljråd för Storskogen, fortsatt svårt att lockas av aktien

Förvärvskonglomeratet Storskogens rapport för det andra kvartalet såg vid en första anblick bra ut. Under ytan simmar dock en negativ organisk ebita-tillväxt och ett fortsatt svagt kassaflöde till följd av lageruppbyggnad. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Allt som allt rätade inte halvårsrapporten ut många frågetecken, anser tidningen. Snarare skapades nya då den organiska ebita-tillväxten visar på en total genomklappning i andra kvartalet. Nu väntar i värsta fall ett eldprov i form av en lågkonjunktur. Storskogen lyfter fram koncernens diversifierade natur som en tillgång i ett sådant scenario.

"Efter kursraset på över 75 procent i år är premievärderingen historia. Det går att se uppsida om lönsamheten håller sig kring nuvarande nivå. Men i ett lite mer pessimistiskt scenario är nedsidan skrämmande. Affärsvärlden ser ingen anledning att ändra inställning till aktien efter rapporten och har fortfarande svårt att se lockelsen givet värdering och operationella utmaningar", skriver tidningen i sin slutsats och säljstämplar aktien.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Storskogen

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Storskogen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt