Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

AffärsvärldenFoto: Unsplash.com

Affärsvärlden lockas inte av Cary Group, neutralt råd

Bilglasbolaget Cary Group, mer känt som Ryds Bilglas, har likt andra förvärvsintensiva bolag haft det motigt på börsen under 2022. I första kvartalet växte Cary 7 procent organiskt. Den höga skuldsättningen är ett orosmoln. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

"Historiskt sett har marknaden för byte och reparation av bilglas varit relativt ocyklisk. Vid finanskrisen 2008-2009 sjönk nybilsförsäljning med 14 procent medan marknaden för byte och reparation av bilglas växte med 6 procent exempelvis. Vd Anders Jensen köpte aktier för drygt 1 miljon kronor på kurser kring 77 kronor i februari. Det blir intressant att se om insiders köper fler aktier efter nedgången. Trots kursfallet lockas vi inte av aktien. Rådet blir neutral", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.