Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden sänker sitt råd för Linc från köp till sälj

Life science-investmentbolaget Lincs aktie har utvecklats mycket stark på börsen senaste månaderna sedan Affärsvärldens köpråd i höstas. Det framgår av en ny analys på onsdagen.

I skrivande stund värderas Linc-aktien till en substanspremie på runt 50 procent, vilket är högst av samtliga investmentbolag. Bolaget har fortsatt en stor kassa som kan användas för nya investeringar.

"Aktien är långsiktigt intressant för investerare som vill ha exponering mot hälsovårdsområdet. På kort sikt är mycket framgång inprisat. Linc-aktien är upp 70 procent sedan vårt köpråd i oktober. Vi tar hem vinsten, vänder på klacken, och slår om till ett säljråd", skriver Affärsvärlden i sin slutsats. Tidningen säljer därmed även aktien från sin Buy & Hold-portfölj.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Linc

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Linc

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt