Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ser det inte som troligt med konkurrerande bud på Cary Group

Nordic Capital och CVC Fonder lade ett bud på bilglasbolaget Cary Group uppgående till 65 kronor per aktie strax efter midsommar. Aktien noterades på 70 kronor förra hösten. Nu höjs budet till teckningskursen.

I samband med dagens höjda bud rekommenderar styrelsen enhälligt alla aktieägare att acceptera det höjda erbjudandet från Teniralc. Acceptperioden förlängs och löper nu till torsdagen den 22 september. Erbjudandet är fortsatt villkorat av att budgivarna blir ägare till mer än 90 procent av aktierna.

Affärsvärlden ser det inte som sannolikt att det nu skulle komma ett annat högre bud från en konkurrerande aktör. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

"Uppsidan till budnivån är drygt 6 procent. Skulle budet falla och aktien nå samma kurs som innan det första budet presenterades är den teoretiska nedsidan över 38 procent. Om vi måste välja på att acceptera budet och invänta vederlaget eller sälja över börs så hade vi valt det senare. Uppsidan till budnivån i relation till risken att budet faller och den potentiella nedsidan är inte så fördelaktig", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cary Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cary Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt