Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ser fem varningsflaggor i noteringsaktuella Northgold, avstår från ett konkret råd

Northgold är en guldprospektör som trotsar det bistra börsklimatet och söker notering och 44 miljoner kronor i kapital. "Erfaren huvudägare är ett plus men vi anar även skönhetsfläckar", skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Aktien ska noteras på First North den 24 mars. Teckningskursen är 11,60 kronor per aktie. Northgold är ett prospekteringsbolag med tillgångar i Finland och inriktning på guld.

Tidningen hittar fem varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggande handlar om tveksamma incitament, Northgold har kommersiella avtal med sin huvudägare Magnus Minerals. Den andra flaggan handlar om att framtida kapitalbehov inte anges i prospektet. Den tredje flaggan handlar om rabatterad emission nära inför noteringen, under 2021 gjordes en nyemission till kursen 3 kronor per aktie. Den fjärde flaggan handlar om bristfällig information i prospektet och den femte flaggan handlar om storaffär nära inför noteringen.

"Utan att kunna mycket om branschen tycker vi det finns en del skönhetsfläckar i denna nyintroduktion och skulle luta åt att inte teckna. Men vi avstår från ett konkret råd", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Northgold

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Northgold

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt