Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden slopar sitt köpråd för SBB

Fastighetsbolaget SBB:s obligationer handlas till högre räntor än andra fastighetsbolag. Blankarna fortsätter också att öka sina positioner. Det är bägge varningssignaler att ta på allvar, skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

SBB:s aktie har fallit med drygt 80 procent sedan årsskiftet, men trots det fortsätter blankarna att öka sina positioner. Totalt är 16,11 procent av aktierna nu blankade jämfört med 15,12 procent för en månad sedan, skriver tidningen.

SBB handlas till nästan 70 procent rabatt mot det redovisade substansvärdet. Fortsätter bolaget sälja fastigheter till bokfört värde och klarar finansieringen så borde uppsidan vara stor, bedömer Affärsvärlden som har haft ett mycket spekulativt köpråd på aktien sedan den stod kring dryga 16 kronor.

"Men signalerna från obligationsmarknaden oroar och stigande räntor kommer slå hårdare mot intjäningsförmågan än vi tidigare räknat med. Och riskerar dessutom leda till fallande fastighetsvärden som skulle innebära ytterligare en kalldusch för SBB", skriver tidningen.

"Allt som allt ser vi lite för mycket rök för att känna oss bekväma i bedömningen att det inte brinner någonstans. Vi slopar vårt köpråd och ställer oss neutrala till SBB", summerar Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt