Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aiforia

Aiforia Technologies ökar förlusten under H1

Aiforia Technologies redovisar ökande omsättning under första halvåret jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen steg till 0,7 miljoner euro (0,4).

Ebitda-resultatet blev -3,5 miljoner euro (-1,3).

Rörelseresultatet blev -4,4 miljoner euro (-1,9).

Resultatet efter skatt blev -4,4 miljoner euro (-2,3).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,7 miljoner euro (-1,5).

Likvida medel uppgick till 32,4 miljoner euro (11,7).

Under halvåret har man utökat samarbetet med Mayo Clinic i USA. Som en del i samarbetet ska man öppna ett kontor i Rochester, Minnesota under 2022 för att vara nära sjukhuset.

"Det första halvåret av räkenskapsåret 2022 har varit betydelsefullt för Aiforia. Vi har gjort betydande framsteg på marknaden för klinisk diagnostik, genom att teckna nya kundkontrakt och lansera många nya CE-IVD-märkta produkter", säger vd Jukka Tapaninen.

Aiforia Technologies, MEURH1-2022H1-2021
Nettoomsättning0,70,4
EBITDA-3,5-1,3
Rörelseresultat-4,4-1,9
Nettoresultat-4,4-2,3
Kassaflöde från löpande verksamhet-4,7-1,5
Likvida medel32,411,7


http://media.finwire.com/media/FWS0079B9B-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aiforia Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aiforia Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt