Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aiforia

Aiforia Technologies tecknar avtal med sydkoreanskt bioteknikföretag - ska bidra med AI-teknik

Aiforia Technologies och sydkoreanska Genuv inleder ett samarbete, enligt ett pressmeddelande.

Aiforias teknik för artificiell intelligens ska användas i Genuvs egenutvecklade plattform Atriview, som används för att screena både befintliga läkemedel samt nya substanser för neuroprotektiva och neuroregenerativa effekter.

Atriview användes för att upptäcka Genuvs läkemedelskandidat SNR1611, som kunnat visa förmågan att återställa CNS-funktionen i prekliniska modeller av amyotrofisk lateralskleros (ALS) och Alzheimers sjukdom.

Plattformen kommer integreras med Aiforias mjukvara för att påskynda och automatisera bildanalys och möjliggöra effektiv analys av flera biomarkörer, samtidigt som risken för mänskliga fel i FoU-studier förväntas minimeras. Steget förklaras vid användning av mer traditionella metoder vara tidskrävande.

Avtalet innebär att Aiforias teknologi används för att differentiera stadierna av stamcellsutveckling i hjärnan för första gången.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aiforia Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aiforia Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt