Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Airbnb

Airbnb redovisar starkare siffror än väntat i Q1

Hemuthyraren Airbnb redovisar starkare siffror än väntat för det första kvartalet. Aktien steg med 5,7 procent under efterhandeln.

Omsättningen steg 70,1 procent till 1 509 miljoner dollar (887). Utfallet kan jämföras med Refinitiv analytikerkonsensus som låg på 1 450.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 229 miljoner dollar, med en justerad ebitda-marginal på 15,2 procent.

Justerat resultat per aktie blev -0,03 dollar (-1,95), vilket är bättre än analytikerkonsensus som låg på -0,29.

"Första kvartalet 2022 var ännu ett rekordkvartal för Airbnb. Gästerna fortsätter att resa inrikes och till destinationer på landsbygden, och nu återvänder gästerna också till städerna och korsar gränserna på eller över de nivåer som rådde före pandemin. Airbnb är starkare än någonsin tidigare", uppger Airbnbs vd och medgrundare Brian Chesky i en kommentar.

Tillväxten väntas vara fortsatt stark under innevarande kvartal. Airbnb uppger att intäkterna kommer att ligga mellan 2,03 och 2,13 miljarder dollar, vilket överträffar analytikernas genomsnittliga estimat på 1,96 miljarder dollar. Den nedre delen av intervallet skulle innebära en tillväxt på 52 procent.

Airbnb, MUSDQ1-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ1-2021Förändring
Nettoomsättning1 5091 4504,1%88770,1%
EBITDA, justerat229
Resultat per aktie, justerat, USD-0,03-0,29-1,95
Konsensusdata från Refinitiv

http://media.finwire.com/media/FWM0073A6E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Airbnb Inc

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Airbnb Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.