Nyhet

Aktieägarna

Aktieägarna godkände Teslas aktiesplit

Vid gårdagens stämma godkände Teslas aktieägare en aktiesplit om 3:1, vilket innebär att varje aktie delas upp i tre nya. Det skriver Wall Street Journal och Reuters.

Inför stämman hade Sjunde AP-fonden, som är en av aktieägarna, krävt att bolaget förbättrar arbetskulturen.

– Vi vill att Tesla tar itu med de här allvarliga anklagelserna som har kommit under ganska lång tid som handlar om diskriminering, trakasserier och även antifacklig verksamhet, sade Charlotta Dawidowski Sydstrand som är hållbarhetschef på statliga Sjunde AP-fonden, till Svt Nyheter.

Sjunde AP-fonden lade tillsammans med den lilla amerikanska aktivistfonden Nia Impact Capital en motion som handlar om hur Tesla hanterar interna anklagelser om missförhållanden.

Tesla har i sina anställningskontrakt en klausul som hindrar de anställda att vidta rättsliga åtgärder om de upplever sig drabbade av diskriminering eller andra tvister. I stället hanterar Tesla tvisterna i en sorts skiljedomstol som är omgärdad av omfattande sekretess, skriver Svt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt