Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alleima förvärvar tyska medicinteknikbolaget Endosmart

Specialstålbolaget Alleima har tecknat avtal om förvärv av Endosmart Gesellschaft für Medizintechnik, en Tysklandsbaserad tillverkare av medicintekniska produkter och komponenter tillverkade av minnesmetallen nitinol. Det framgår av ett pressmeddelande.

Endosmart förser medicintekniska företag med produkter och tjänster främst inom områdena urologi, onkologi, kardiologi samt instrument för ortopediska och vaskulära behandlingar. Bolaget kommer att rapporteras inom divisionen Kanthal.

- Vår strategi är fokuserad på lönsam tillväxt och vi ser en stor potential inom medicinteknikbranschen, som kännetecknas av hög tillväxt och stabila resultat. Förvärvet av Endosmart utökar vår kapacitet ytterligare och expanderar vår nuvarande adresserbara marknad genom att addera nya produkter och material. Vi ser fram emot att välkomna Endosmart till Alleima, säger Göran Björkman, vd och koncernchef på Alleima.

Endosmart grundades 2002, har mer än 90 anställda och har sitt huvudkontor i Karlsruhe, Tyskland. Bolaget omsätter på rullande tolv månader per den 30 september 105 miljoner kronor med en neutral rörelsemarginal, ebit, för Kanthal. Parterna har kommit överens om att inte uppge köpeskillingen. Inverkan på Alleimas vinst per aktie kommer initialt att vara neutral. Transaktionen förväntas slutföras i slutet av 2022 och förutsätter sedvanliga godkännanden.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Alleima

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alleima

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt