Allianz och Heimstaden investerar 7 miljarder kronor i svenskt JV - bantar skulderna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Allianz och Heimstaden investerar 7 miljarder kronor i svenskt JV - bantar skulderna

Allianz Real Estate och Heimstaden genomför en nyemission om 7 miljarder kronor i sitt joint venture. Kapitalet kommer att användas för att återbetala skulder. Samtidigt bildas ett nytt joint venture i Tyskland där Allianz bostäder ingår. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen innebär att Allianz investerar cirka 3,9 miljarder kronor och Heimstaden 3,1 miljarder kronor i det svenska bolaget.

Vidare går Heimstaden in med 262 miljoner euro i det nya JV som bolaget skapar i Tyskland som består av Allianz tyska bostadsportfölj.

"Vi är glada att återigen samarbeta med Allianz, en partner som motsvarar våra ambitioner och vårt engagemang för ansvarsfulla och hållbara bostäder. Tillsammans skapar vi en stark röst inom bostadsfastighetssektorn, och vi ser fram emot att samarbeta med Allianz Real Estate för att stärka vårt tyska fotavtryck och lägga till nya, strategiskt viktiga platser till vår portfölj. Efter transaktionen blir Allianz vår tredje största institutionella partner med mer än 15 miljarder kronor investerade hos oss", säger Christian Fladeland, Chief Investment Officer på Heimstaden, i en kommentar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Allianz

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt