Nyhet

Allianz

Allianz vänder till förlust efter att ha gjort avsättningar i miljardklassen, utdelningen höjs

Tyska försäkringsjätten Allianz redovisar en ökad omsättning under fjärde kvartalet jämfört med året innan. Nettoresultatet vänder till negativt under perioden på stora avsättningar. Bolaget höjer utdelningen till 10,80 euro per aktie (9,60).

Omsättningen steg 7,9 procent till 38,4 miljarder euro (35,6).

Rörelseresultatet blev 3,51 miljarder euro (2,98), med en rörelsemarginal på 9,1 procent (8,4).

Resultatet efter skatt blev -292 miljoner euro, jämfört med en vinst på 1,8 miljarder euro året innan. Att bolaget vänder till förlust beror på att man avsatt 3,7 miljarder euro för stämningar kopplade till sina investeringsfonder som radade upp enorma förluster när covid-19-utbrottet fick marknaderna att rasa under våren 2020. Investerare i fonderna har krävt bolaget på 6 miljarder euro i skadestånd.
Resultat per aktie hamnade på -0,72 euro (4,41).

Allianz, BEURQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning38,435,67,9%
Rörelseresultat3,512,9817,8%
Rörelsemarginal9,1%8,4%
Nettoresultat-0,291,82
Resultat per aktie, EUR-0,724,41
Utdelning per aktie, EUR10,809,6012,5%


http://media.finwire.com/media/FWM006F04A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Allianz

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Allianz

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt