Nyhet

Alltainer genomför en företrädesemission på 5,9 miljoner kronor

Sjöcontainerbolaget Alltainer har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 5,9 miljoner kronor före emissionskostnader vid full teckning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Skälet för att genomföra nyemissionen är primärt att säkra arbetskapital så att bolagets tillväxt inte hämmas av likviditetsbrist. Kapitalet kommer primärt att stärka rörelsekapitalet, men också sekundärt skapa resurser för ökade försäljningsinsatser.

Bolagets senaste kvartal visade ett positivt resultat med en rörelsemarginal om närmare 30 procent. Styrelsen bedömer att det aktuella kapitalet skall vara tillräckligt för att kunna genomföra ökning av produktionen för att nå lönsamhet på helårsbasis.

Villkoren i nyemissionen är 2:11, innebärande att elva befintliga aktier ger rätt att teckna två nya aktier till teckningskursen 3,95 kronor per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 18 mars och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 21 mars. Teckningstiden löper från 24 mars till 8 april och handel med teckningsrätter sker den 24 mars till 5 april.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alltainer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alltainer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt