Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alpcot

Alpcot Holdings redovisar nettoförlust i Q2 - ser stor efterfrågan och har större fokus på lönsamhet

Alpcot Holding redovisar en nettoförlust i det andra kvartalet.

Koncernens provisionsintäkter uppgick till 15,2 miljoner kronor och rörelseintäkterna till 6,7 miljoner.

Rörelseresultatet uppgick till -11,5 miljoner kronor. Exklusive avskrivningar uppgick resultatet till -8,5 miljoner. Nettoresultatet var -11,5 miljoner kronor och resultatet per aktie -0,09 kronor.

Vid kvartalets utgång hade Alpcot cirka 10,9 miljarder kronor i kapital i sin depåtjänst och totalt cirka 9 500 kunder. Alpcot hade dessutom cirka 11 200 kunder med ett försäkringsengagemang.

"Även om vi måste slå av på takten något och prioritera lönsamhet framför tillväxt så känner
vi oss helt trygga i vår affärsmodell", uppger vd Björn Bringes i en kommentar.

Framöver läggs större vikt vid lönsamhet, framför förvärv, menar Alpcot Holding-chefen.

"Vi är lyhörda för de signaler som aktiemarknaden sänder och tills vidare kommer vi lägga större vikt vid lönsamhet och lite mindre vikt vid förvärvsdriven tillväxt. Vi har redan börjat gräva framgångsrikt där vi står. Flera av våra lönsamma tilläggstjänster växer kraftigt, t ex växte volymen under portföljförvaltning under första halvåret med 95 procent till 619 miljoner."

Den tillväxten har fortsatt in till mitten av augusti. Bringes vittnar om ett fortsatt stort intresse för bolagets tjänster.

"För att förbättra lönsamheten prioriteras både utvecklingen och marknadsföringen av de lönsamma tilläggstjänsterna, och initiativen kommer ge avtryck i bolagets resultat redan under andra halvåret och 2023", uppger han.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alpcot

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alpcot

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt