Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

AlpcotFoto: Unsplash.com

Alpcot Holdings redovisar nettoförlust i Q2 - ser stor efterfrågan och har större fokus på lönsamhet

Alpcot Holding redovisar en nettoförlust i det andra kvartalet.

Koncernens provisionsintäkter uppgick till 15,2 miljoner kronor och rörelseintäkterna till 6,7 miljoner.

Rörelseresultatet uppgick till -11,5 miljoner kronor. Exklusive avskrivningar uppgick resultatet till -8,5 miljoner. Nettoresultatet var -11,5 miljoner kronor och resultatet per aktie -0,09 kronor.

Vid kvartalets utgång hade Alpcot cirka 10,9 miljarder kronor i kapital i sin depåtjänst och totalt cirka 9 500 kunder. Alpcot hade dessutom cirka 11 200 kunder med ett försäkringsengagemang.

"Även om vi måste slå av på takten något och prioritera lönsamhet framför tillväxt så känner
vi oss helt trygga i vår affärsmodell", uppger vd Björn Bringes i en kommentar.

Framöver läggs större vikt vid lönsamhet, framför förvärv, menar Alpcot Holding-chefen.

"Vi är lyhörda för de signaler som aktiemarknaden sänder och tills vidare kommer vi lägga större vikt vid lönsamhet och lite mindre vikt vid förvärvsdriven tillväxt. Vi har redan börjat gräva framgångsrikt där vi står. Flera av våra lönsamma tilläggstjänster växer kraftigt, t ex växte volymen under portföljförvaltning under första halvåret med 95 procent till 619 miljoner."

Den tillväxten har fortsatt in till mitten av augusti. Bringes vittnar om ett fortsatt stort intresse för bolagets tjänster.

"För att förbättra lönsamheten prioriteras både utvecklingen och marknadsföringen av de lönsamma tilläggstjänsterna, och initiativen kommer ge avtryck i bolagets resultat redan under andra halvåret och 2023", uppger han.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Alpcot

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alpcot

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.