Nyhet

AMC

AMC Entertainments resultat något sämre än väntat - ska ge ut preferensaktier

Amerikanska biografkedjan AMC Entertainments resultat kom in något sämre än marknadens förväntningar. Samtidigt meddelar bolaget att man kommer emittera preferensaktier i slutet av augusti. Aktien föll med 10,5 procent i efterhandeln.

Omsättningen steg 162,2 procent till 1 166 miljoner dollar (444,7). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 1 160.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 106,7 miljoner dollar (-150,8), med en justerad ebitda-marginal på 9,2 procent.

Justerat resultat per aktie blev -0,2 dollar (-0,71), vilket är strax under analytikerkonsensus som låg på -0,19.

I ett separat pressmeddelande aviserade bolaget att man ska emittera preferensaktier i form av en utdelning. Varje aktieägare kommer få en preferensaktie för varje ordinarie aktie den äger.

Preferensaktien kommer noteras på New York Stock Exchange under symbolen "APE". Utdelningen förväntas betalas ut de 19 augusti och preferensaktien förväntas noteras den 22 augusti. Totalt kommer runt 517 miljoner preferensaktier att delas ut. Aktieägare får en preferensaktie per vanlig stamaktie.

Det kommer vara möjligt att göra om preferensaktierna till ordinarie aktier, men bara om företaget väljer att föreslå det och om det godkänns av investerarna.

AMC Entertainment, MUSDQ2-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2021Förändring
Nettoomsättning1 1661 1600,5%444,7162,2%
EBITDA, justerat106,7-150,8
Resultat per aktie, justerat, USD-0,2-0,19-0,71
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM0078C31-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AMC Entertainment

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AMC Entertainment

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt