Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Amniotics

Amniotics rapporterar en något lägre rörelseförlust i Q4

Stamcellsbolaget Amniotics redovisar som planerat ingen omsättning under fjärde kvartalet. Rörelseförlusten minskade något.

Rörelseresultatet blev -13,2 miljoner kronor (-13,9).

Resultatet efter skatt blev -13,2 miljoner kronor (-13,9).

Resultat per aktie hamnade på -0,82 kronor (-1,24).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -9,6 miljoner kronor (-45,1).

Likvida medel uppgick till 44,0 miljoner kronor (0,5).

"En av våra främsta uppgifter under året, som vi har lagt mycket resurser och tid på, har varit de rigorösa förberedelserna för Amniotics första kliniska studie i människa. En fas I/II klinisk studie med en av våra unika läkemedelskandidater, PulmoStem, som utvecklas för läkning av degenerativa lungskador", kommenterar vd Kåre Engkilde.

"I fjärde kvartalet nådde vi en viktig milstolpe när vi lämnade in ansökan om att starta upp den kliniska studien, en så kallad Clinical Trial Application (CTA), till berörda myndigheter i Europa. Den planerade fas I/II-studien kommer att genomföras i inlagda patienter med SARS-CoV-2 coronavirus. Primära mål med studien är att utvärdera säkerhet och tolerabilitet, i kombination med potentiella tidiga effektsignaler på inflammation, fibros och trötthet. Vi räknar vi med att inkludera den första patienten i studien under första halvåret 2022".

Amniotics, MkrQ4-2021Q4-2020
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-13,2-13,9
Nettoresultat-13,2-13,9
Resultat per aktie, kronor-0,82-1,24
Kassaflöde från löpande verksamhet-9,6-45,1
Likvida medel44,00,5


http://media.finwire.com/media/FWS006EED7-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Amniotics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Amniotics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt