Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Amniotics

Amniotics redovisar som väntat små förändringar av sitt resultat

Stamcellsbolaget Amniotics redovisar som planerat ingen omsättning under första kvartalet. Rörelseförlusten visade som väntat små förändringar.

Rörelseresultatet blev -11 miljoner kronor (-12,5). Resultatet efter skatt blev -11 miljoner kronor (-12,5). Resultat per aktie hamnade på -0,69 kronor (-1,35).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -10,8 miljoner kronor (22,5). Likvida medel uppgick till 32,8 miljoner kronor (22,5).

"Amniotics spjutspetsprojekt är snart i klinisk fas. Vi fick strax efter kvartalets utgång klartecken att starta fas I/II-studien kring läkning av lungskador med vår unika läkemedelskandidat PulmoStem. Efter kvartalets utgång presenterades också nya prekliniska data kring hur PulmoStem minskar förekomsten av lungskada i samband med lungtransplantation", uppger vd Kåre Engkilde.

Han fortsätter.

"Vi ser fortsatt ett stort intresse för att anlita Amniotics som kontraktstillverkare, och ett samarbete skulle givetvis innebära ett viktigt tillskott till finansieringen av vårt kliniska program och den operativa verksamheten. För att ta bolaget vidare under 2022 har vi i april valt att upphandla ett kortfristigt lån om 15 miljoner kronor. Vi arbetar för närvarande med att utvärdera olika alternativ för att stärka vår finansiella ställning och trygga det fortsatta kliniska programmet."


Amniotics, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-11-12,5
Nettoresultat-11-12,5
Resultat per aktie, kronor-0,69-1,35
Kassaflöde från löpande verksamhet-10,822,5
Likvida medel32,822,545,8%


http://media.finwire.com/media/FWS00741BB-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Amniotics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Amniotics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt