Nyhet

Analysguiden

Analysguiden sänker motiverat värde för SBB

Analysguiden sänker sitt motiverade värde för fastighetsbolaget SBB till 56 kronor (62), enligt en färsk uppdragsanalys.

"De nya finansiella mål som SBB antog i september 2021 innefattar att växa fastighetsbeståndet till 300 miljarder kronor år 2026. Man höjde även målsättningen avseende intjäning från byggrättsutveckling och nyproduktion till 2,0–2,5 miljarder kronor per år över en femårsperiod. Dock har den genomsnittliga kursutvecklingen för noterade fastighetsaktier de senaste 6 månaderna varit -22 procent enligt Fastighetsbolagsindex. Vi justerar därför vår riktkurs för SBB till 56 kronor (tidigare 62 kronor). Detta är baserat på en premie på 20 procent mot SBB:s långsiktiga substansvärde per aktie på 47,31 kr", skriver analyshuset.

I skrivande stund handlas SBBs B-aktie till 29,14 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag B

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt