Analysguiden sätter motiverat värde på 12,6 kronor på Lipigon
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Analysguiden sätter motiverat värde på 12,6 kronor på Lipigon

Analysguiden

Analysguiden sätter ett motiverat värde på 12,6 kronor på forskningsbolaget Lipigon Pharmaceuticals under ett rimligt scenario, enligt en ny uppdragsanalys. Det tidigare motiverade värdet var på 18 kronor och räknade in för att bolaget skulle ingå en licensaffär under 2025 med en större läkemedelsaktör.

Analysguiden har inte ändrat uppfattning kring detta men noterar att aktien liksom andra forskningsbolag handlats svagt sedan den förra analysen i december.

”Vi vill dock lyfta fram att under denna tid har ett flertal miljardaffärer aviserats inom Lipigons fält, klinisk prövningsansökan har skickats in och bolaget har så här långt hållit tidsplanen”, skriver Analysguiden.

En milstolpe uppnåddes i februari när samtliga prekliniska säkerhetsstudier blev slutförda och bolaget lämnade in en klinisk prövningsansökan till Läkemedelsverket. Förutsatt att beskedet är positivt förväntar sig Lipigon att inleda fas 1-studien under andra kvartalet 2022.

Analysguidens breda motiverade värde för Lipigon landar på 3,1-21,5 kronor, det vill säga när man räknar in för det mest optimistiska respektive pessimistiska scenariot.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lipigon Pharmaceuticals

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Lipigon Pharmaceuticals

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt