Nyhet

Analysguiden

Analysguiden ser Metacon som lågt värderad - ser uppsida om 30-40 procent

Analysguiden ser en uppsida på 30-40 procent i Metacon baserat på en justerad kassaflödesanalys. Det framgår av en uppdragsanalys.

Grön vätgas har fått stigande intresse som del av lösningen på växthusproblemet samt så har fokuset ökat ytterligare på grund av kriget i Ukraina. Detta och andra positiva nyheter i Metacon samt nytt tillskott av kapital gör att Analysguiden höjer sina prognoser för bolaget.

Nyemissionen inbringade 139 miljoner kronor före emissionskostnader vilket ses som viktigt under det tuffa investeringsklimatet. Bolaget väntas vara kassaflödespositiva 2025.

"Baserat på en justerad kassaflö-desanalys ser vi en uppsida i aktien på 30-40 procent, med potential för mer vartefter bilden klarnar. Risken på nedsidan är typiskt sett stor för den här typen av unga snabbväxande bolag, men bör i det här fallet vara mer begränsad, tack vare den nu genomförda kapitalanskaffningen i en svår tid", skriver Analysguiden.

https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-metacon-kommersialisering-igang-med-aggressiva-mal

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Metacon

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Metacon

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt