Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden

Analysguiden ser Metacon som lågt värderad - ser uppsida om 30-40 procent

Analysguiden ser en uppsida på 30-40 procent i Metacon baserat på en justerad kassaflödesanalys. Det framgår av en uppdragsanalys.

Grön vätgas har fått stigande intresse som del av lösningen på växthusproblemet samt så har fokuset ökat ytterligare på grund av kriget i Ukraina. Detta och andra positiva nyheter i Metacon samt nytt tillskott av kapital gör att Analysguiden höjer sina prognoser för bolaget.

Nyemissionen inbringade 139 miljoner kronor före emissionskostnader vilket ses som viktigt under det tuffa investeringsklimatet. Bolaget väntas vara kassaflödespositiva 2025.

"Baserat på en justerad kassaflö-desanalys ser vi en uppsida i aktien på 30-40 procent, med potential för mer vartefter bilden klarnar. Risken på nedsidan är typiskt sett stor för den här typen av unga snabbväxande bolag, men bör i det här fallet vara mer begränsad, tack vare den nu genomförda kapitalanskaffningen i en svår tid", skriver Analysguiden.

https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-metacon-kommersialisering-igang-med-aggressiva-mal

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Metacon

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Metacon

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt