Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analyst

Analyst Group släpper uppdragsanalys inför Arctic Blue Beverages notering - ser värde om 7,5 kronor per aktie

Analyst Group förväntar sig att noteringsaktuella Arctic Blue Beverages blir en ledande nordisk dryckestillverkare inom hantverksdrycker (craft beverages). Det framgår av en uppdragsanalys.

"Arctic Blue Beverages har redan flera pusselbitar på plats för att möjliggöra en framgångsrik expansion, bland annat har bolaget ett etablerat globalt distributionsnätverk samt en bred och innovativ produktportfölj, vilket förväntas underlätta expansionen. Genom en stark prognostiserad tillväxt, estimeras en nettoomsättning om cirka 17 miljoner kronor år 2022, och med en tillämpad P/S-multipel om 7,5x, härleds ett potentiellt nuvärde per aktie om 7,5 kronor i ett basscenario", skriver analyshuset.

Det finska bolagets mest kända produkter är Arctic Blue Gin, Arctic Blue Gin Navy Strength och den mjölkfria ginbaserade havrelikören Arctic Blue Oat.

Vid fullteckning av erbjudandet i samband med noteringen tillförs bolaget 28 miljoner kronor. Teckningskursen är 5 kronor per aktie och första handelsdag är den 12 maj.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Arctic Blue Beverages

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Arctic Blue Beverages

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt