Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Antalet

Antalet initierade spartransaktioner har ökat med drygt 161 procent under Q1 mätt i årstakt - Nowo

Fintech-bolaget Nowonomics såg nästan 2,1 miljoner spartransaktioner initierade under första kvartalet 2022, vilket är en ökning på drygt 161 procent från samma period i fjol (802 249). Det framgår av ett pressmeddelande. Jämfört med föregående kvartal var ökningen 35,8 procent.

”Under inledningen av 2022 har bolaget utvecklats i takt med ledningens förväntningar. I veckan lanserade vi ett nytt partnerskap med Familjens Jurist och i februari tillträdde vi majoriteten av aktierna i QQM Fund Management som också godkänts som fondbolag av Finansinspektionen. Den 1 april övertar QQM förvaltningen av Nowo Global Fund. Att QQM nu tar över som förvaltare kommer på sikt att ge våra användare en mer diversifierad portfölj och innebära lägre kostnader för oss som bolag”, säger Rutger Selin, vd på Nowo.

Av bolagets 70 000 kunder har mer än 30 procent initierat minst en transaktion under kvartalet. Det kan jämföras med 16,1 procent i fjol, vilket indikerar en ökad aktivitet. Enligt Nowo går detta att koppla till nya appen som lanserats under första kvartalet och erbjuder en förbättrad användarupplevelse och fler sparfunktioner.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Nowonomics

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Nowonomics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt