Nyhet

Apple

Apple ber leverantörer se till så de följer de kinesiska tullbestämmelser - Nikkei

Leveranser till Pegatrons fabrik i Kina hölls kvar för granskning av kinesiska tulltjänstemän efter att företagets högsta chef träffade Nancy Pelosi i Taipei. Besöket har fördömts hårt av Peking som även inlett militärövningar i närheten av Taiwan.

Nu har Apple bett sina leverantörer se till så att leveranserna från Taiwan till Kina strikt följer de kinesiska tullbestämmelserna. Leveranserna måste märkas med att de är tillverkade i Taiwan, Kina eller kinesiska Taipei, något som anger att ön är en del av Kina. Det rapporterar Nikkei Asia.

Apple vill undvika eventuella störningar som att leveranser hålls kvar för granskning. Tidpunkten är känslig för Apple, leverantörer förbereder nämligen komponenter för nästa iPhone samt andra produkter som ska lanseras i höst.

Sändningar som hålls kvar kan leda till straff och böter på runt 600 dollar. I värsta fall kan leveransen avvisas. Det sade en av källorna med insyn i saken, rapporterar Nikkei Asia.

Apple har även uppmanat leverantörer att förbereda beredskapsplaner om nödvändigt.

https://asia.nikkei.com/Spotlight/Supply-Chain/Apple-warns-suppliers-to-follow-China-rules-on-Taiwan-labeling

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Apple

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Apple

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt