Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Archelon Natural Resources tillförs ägarandel i bolag med guldlicenser i Etiopien

Prospekteringsbolaget Archelon Natural Resources har träffat avtal med Nomex, Norwegian Mineral Exploration, innebärande att bolaget förbinder sig att senast den 3 februari tecknar nyemitterade aktier i Nomex. Archelon får en ägarandel på 17 procent i Nomex. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nomex har sedan tidigare ett joint-venture avtal med ett etiopiskt bolag som innehar två prospekteringslicenser i SIDAMA-regionen i Etiopien. Nomex har under en längre tid bedrivit prospektering efter guld i Etiopien och har i områden tillhörande de två licenserna omfattande totalt 373 kvadratkilometer påträffat höga halter av ytnära guld. Geokemiska och geofysiska data samt tolkningar indikerar närvaron av flera guldmineraliseringar som tillsammans och var och en för sig kan antas representera fyndigheter med stora värden.

Nomex tillförs genom nyemissionen 950 000 norska kronor för fortsatta prospekteringsinsatser i Etiopien vilka återupptas inom några veckar då regnsäsongen upphört.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Archelon Natural

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Archelon Natural

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.